Kaikki työkokemus on aina hyvästä

Heippa, Hanna täällä taas! 👋🏻😊

Mie oon tosiaan valmistunut huhtikuun lopussa kosmetologiksi ja tietysti hakenut myös oman alan töitä. Sen oon tosin saanut huomata, että kosmetologin on suhteellisen hankala löytää niitä omia hommia, jos ei oo yrittäjähenkinen ihminen. Niinku mie en esimerkiksi ole. Miulle oli jo koulun alussa selvää, että omaa yritystä mie en tuu laittamaan pystyyn vaan haluaisin päästä ennemmin työskentelemään kosmetiikkaneuvonnan ja -myynnin pariin. Se on se miun ykkösunelma. Koulussakin se oli nimenomaan se neuvonta ja myynti, joista mie nautin kaikista eniten. Niitä paikkoja on kuitenkin rajallisesti verrattuna siihen, miten paljon meitä kauneudenhoitoalan ammattilaisia täällä Tampereellakin on. Varsinkin niitä ammattilaisia, joilla on jo useamman vuoden kokemus alalta.

Sitä kun on ite vielä tosi untuvikko sen suhteen, että ainut kokemus alalta on lähes vuoden työssäoppiminen koulun hoitolassa, jota kuitenkin pohjustaa monen vuoden intohimo meikkaamiseen ja ihonhoitoon omassa arjessa.

Mie oon kuitenkin avoin kokeilemaan myös ihan muita töitä, joissa vaan pääsen tekemään asiakaspalvelua sekä myyntiä. Oon valmis kokeilemaan myös semmosia töitä, joita en välttämättä ois ikinä osannu edes kuvitella tekeväni. Kaikki työkokemus on kuitenki aina hyvästä, ja antaa mahdollisuuden kehittää itseään ja oppia sen, mikä ei välttämättä oo se oma juttu. Sekin on kuitenkin vahvuus tunnistaa, että mihin työhön ei itse sovi syystä tai toisesta.

Näitten kokemusten kautta pyrin raivaamaan oman polkuni jonnekkin oman alani myyntitöihin. Se on miun tavoite, ja sitä kohti tässä kuljetaan. Vaikka se tie ois kuinka pitkä, niin mie oon valmis tekemään töitä sen eteen, että saavutan sen oman unelmani. Että saisin vielä joku päivä sanoa, että kyllä, mie teen nyt JUST niitä töitä, mistä mie haaveilin sillon kun alotin opiskelemaan kosmetologiksi. Yks askel kerrallaan, mutta vielä joku päivä päästään perille. ✌🏻