Mitä tapahtui Talentchainissa keväällä 2019?

Kevätkausi oli Talentchainissa mielenkiintoista aikaa: saimme puhallettua viime syksynä synnytettyyn ideaan ilmaa. Kaikkihan alkoi siitä, kun puhuimme Soldemilla, miten voisimme edistää nuorten työllistymistä vielä isommin ja muutoinkin kuin työnantajana. Järjestimme aiheesta aamupalatilaisuuden, joka käynnistikin yhtäkkiä täysin uuden vaiheen. Ymmärsimme, että voimme toimia verkostona, joka edistää nuorten työllistymisen teemaa isommin. Lisäksi saimme kumppaniksemme Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut, jonka kanssa aloimme yhdessä työstää verkostokumppanuuksia sekä nuorten työllisyystapahtumaa. (Erityiskiitos Petri Pekkolalle jo tehdystä ja tulevasta työstä.)

NT360

Nuorten työllisyyden 360 astetta järjestettiin eräänä helmikuisena torstaina. Siellä puhuttiin nimensä mukaisesti kaikesta nuoriin ja työllistymiseen liittyvistä teemoista. Tunnelma oli lämmin ja yleisö oli aidosti nuorten asiasta kiinnostunutta. Puhujia oli apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäestä Särkänniemen Tiia Ojansivuun, filosofi Lauri Järvilehdosta työelämätaitojen asiantuntijapaneeliin. Huippupuhujat ja huippuyleisö tekivät tapahtuman.

Talentchain x Collapick

Toinen kevään tapahtuma järjestettiin vapunjälkeisissä tunnelmissa jäsenemme Collapickin tiloissa. Teemana oli ”Yrityksen kasvumahdollisuudet esiin henkilöstölle”. Koimme, että eräs ajankohtaisimmista aiheista juuri nyt yrityksissä on hyvien tekijöiden sitouttaminen ja siihen vaadittavat keinot. Keinovalikoimaa on varmasti monenlaista, mutta yksi tärkeimmistä on se, että työntekijät tulevat kohdatuiksi laaja-alaisina osaajina ja heidän osaamis- ja kasvupotentiaalinsa tunnistetaan yrityksen sisällä. Keskustelu oli rikasta aiheeseen liittyen.

25 jäsentä

Verkostoomme liittyi kaiken kaikkiaan 25 toinen toistaan huipumpaa jäsentä kevätkauden aikana. Jäseniksi haluttiin mukaan orgaanisen kiinnostuksen sekä aktiivisen suosittelun ja verkostoitumistyön ansiosta. Saimme mukaan mielenkiintoisia toimialoja, esimerkkeinä mainittakoon puhtaanapito, asiakaspalvelu ja myynti, rakennus ja it-ala. Työpaikkoja on tarjolla monille nuorille hyville tekijöille. Lisäksi jäseninä on tukiverkostoamme, jotka toimivat turvaverkkona nuoren polulla. Tutustu Talentchainin koko jäsenistöön etusivumme alalaidasta. Kiitos kaikille jäsenille, olemme olemassa teidän ansiostanne.

Blogi ja Vieraskynät

Blogimme on perustettu siksi, että Talentchain-verkosto toimii nuorten työllistämisen ja työelämätaitojen äänitorvena. Haluamme tuoda säännöllisin väliaijoin ajankohtaisia puheenvuoroja edellä mainituista teemoista ja toimia keskustelunavaajana. Blogiimme kirjoitettiin kuusi puheenvuoroa ja paljon muita mielenkiintoisia uutisia kevään ajalta työllisyyteen liittyen. Jos et vielä ehtinyt lukea kaikkia niitä, hyödynnä vaikka kesäkuun ”tyhjäkäyntiä” ja tutustu kirjoituksiin.

Osaamisen jakaminen ja vahvistaminen

Uskomme, että tämä verkosto on enemmän kuin jäsentensä summa. Siksi nuorten työllistämisosaamisen jakaminen ja vahvistaminen verkoston välityksellä, niin sisäisesti kuin ulkoisesti, vahvistaa kaikkien osaamista nuorten työllistämisessä. Ei ole keneltäkään pois neuvoa, miten toimia fiksummin perehdyttämiskäytännöissä tai johtamisessa – päin vastoin, siten yhä useampi nuori työntekijä pääsee oikealla tavalla mukaan työelämään kiinni. Konkreettisia toimia tähän Talentchainissa olivat tapahtumat, uutiskirjeemme, blogimme, verkoston sisäinen Slack ja oman valmennusverkoston käynnistys. Infraa on rakennettu, mutta erityisesti tässä on vielä meillä paljon työnsarkaa, jotta saamme verkoston hyödyt konkreettisiksi sen jäsenille ja ulkopuolelle. Tämä onkin yksi tärkeimmistä kehityskohteistamme kesän ja erityisesti syksyn aikana.

Nuorten työllistäminen

Missiomme on edistää nuorten työllistymistä. Loppuvuoden 2019 tavoitteeksemme otimme työllistää 100 nuorta verkoston kautta. Olemme vielä aivan lapsenkengissä tässä tavoitteessamme, mutta teemme kovasti työtä sen saavuttamiseksi ajatuksella ”go big or go home”. Mitä useampi nuori pääsee työn syrjään kiinni, sitä parempi hyöty syntyy ihan kaikille osapuolille.

Olit sitten verkoston jäsen tai et, voit auttaa meitä tavoitteen saavuttamisessa juuri nyt sinulle sopivalla tavalla:

  1. Toimi aktiivisena jäsenenä, joka vinkkaa ja suosittelee nuoria työnhakijoita järjestelmään: avoin hakemus.
  2. Toimi aktiivisena jäsenenä, joka rekrytoi nuoria rekrytointijärjestelmämme kautta.
  3. Liity Talentchain-jäseneksi ja toista kohdat 1-2 riittävän usein.

Talentchain kiittää kuluneesta keväästä! Kesän ja syksyn syvennytään verkostotyöhön ja erityisesti nuorten työllistämiseen konkreettisesti. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille.

 

Laura Vainio

Koosteen kirjoittaja toimii Talentchainin projektipäällikkönä.