Nuorten mielen haasteisiin haetaan uusia ratkaisuja yritysvetoisesti Tampereella 10.10.2019

Talentchain-verkosto ja Soldem järjestävät keskustelutilaisuuden nuorten mielen vahvistamisesta työelämässä maailman mielenterveyspäivänä 10.10.2019 klo 8.30-10.30 Toisella Toimistolla Finlaysonilla.

Tilaisuuden järjestävä Talentchainin Veera Lehtismäki kertoo: “Nuorimpien työntekijöiden mielenterveyden haasteet ovat nousseet etenkin tänä vuonna vahvasti pinnalle yrityksissä ja julkisessa keskustelussa. Esimerkiksi ahdistuneisuushäiriöt kasvavat hurjaa vauhtia. Sama ilmiö näkyy niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin tilastoissakin. Asia huolestuttaa meitä niin yrityksen, kuin nuorten oman tulevaisuudenkin näkökulmasta. Koemme, että tällaiseen uuteen ilmiöön pitäisi löytää uusia keinoja. Vanhat yritysten ja terveydenhuollon toimintatavat eivät välttämättä toimi tarpeeksi ketterästi. Yritysten ja terveydenhuollon olisi hyödyllistä ymmärtää toisiaan nykyistä paremmin, jotta haasteeseen löydettäisiin toimivia ratkaisuja.”

Talentchain on yritysverkosto, joka tukee nuorten työllistymistä ja urapolkuja. Mielen hyvinvoinnilla on tässä iso rooli. Talentchainissa halutaan käynnistää keskustelua, jossa nuorten mielen tukemiseen ja vahvistamiseen etsitään uusia keinoja.  Uskomme, että hyviä ratkaisuja on löydettävissä, kun ilmiö ymmärretään mahdollisimman monelta eri kantilta. Sen vuoksi keskustelupöytään on kutsuttu niin terveydenhuollon, yritysten kuin kunnallisen puolen edustajia. Keskustelijoita on ilmoittautunut mukaan seuraavista organisaatioista: Heltti, Finla, Pirte, Soldem, Tampereen Särkänniemi, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan osuuskauppa, Uralifti, Unfair Lean Marketing, Terveystalo, Mehiläinen ja Tampereen 4H-Yhdistys.

Median edustajia kutsutaan mukaan aiheen ajankohtaisuuden vuoksi. Tapahtuma on workshop ja pyydämme kunnioittamaan keskustelijoiden tapausten yksityisyyttä.  Keskustelutilaisuus on maailman mielenterveyspäivänä järjestettävä itsenäinen tapahtuma ja tilaisuuden järjestäjät pukeutuvat teemapäivän mukaisesti vihreään. Voit seurata tapahtuman kulkua tunnisteilla #Nuortenmieli1010 #Talentchain #vihreäävaloa #kymppikymppi #mitäkuuluu #mieli.