Onnistuneesti työelämään poikkeusaikana – Ajatuksia opiskelijan näkökulmasta
Tämä Jasmeet Sainin kirjoitus ”Ajatuksia opiskelijan näkökulmasta” julkaistaan osana Talentchainin Nuori mieli -aiheista teemaa, jossa käsittelemme näkökulmia ja työkaluja nuoren mielen hyvinvointiin. Pidämme seuraavan Nuori mieli -tapahtuman 22.4.2021 aiheesta Onnistuneesti työelämään poikkeusaikana Teams-etätapahtumana.
Päivän ohjelmaan ja ilmoittautumiseen tästä.
Onnistuneesti työelämään poikkeusaikana – Ajatuksia opiskelijan näkökulmasta
Oletko ikinä pysähtynyt miettimään, mikä motivoi sinua? Olen kyllä monesti miettinyt asiaa, kunnes jouduin pysähtymään koronan takia kokonaan ja käsittelemään tunteita, jotka liittyvät siihen. Alkuvaiheissa siihen liittyi paljon pelkoa, ahdistusta ja yksinäisyyttä. Olen erittäin sosiaalinen ihminen ja olen aina tiennyt sen. Korona-ajan myötä se on vahvistunut.
Minulle on tärkeää, että työnteko sekä opiskelu ei ole pelkästään asiaa itsessään, vaan väliin mahtuu myös tutustumista muihin ihmisiin ympärillä sekä luottamuksen vahvistamista. Ekstroverttina saan paljon virtaa muista ihmisistä, mikä toteutuu tällä hetkellä niukasti ruudun kautta. Siihen pääsee tietenkin vaikuttamaan tulevaisuudessa sitten, kun pääsee töihin, sillä haen paikkoihin, joissa pääsee tekemään tiimissä töitä.
Itseäni vähän jännittää se, että sitten kun pääsen töihin, niin mitenkä perehdytys tapahtuu?
Mitä enemmän luottaa tiimiläisiin, opiskelu -, tai työkavereihin, sen enemmän oppii muilta ihmisiltä ja sitä pienemmät suojamuurit rakentuu ympärille, jolloin palautteesta voi kehittyä nopeasti. Itseäni vähän jännittää se, että sitten kun pääsen töihin, niin mitenkä perehdytys tapahtuu? Ollaanko kokonaan etänä vielä pitkään ja pääseekö näkemään millaista se työ oikeasti on – ennen kun väsyy tähän tilanteeseen, mikä on valloilla?
Mitenkä me jatkamme tästä eteenpäin? Itse toivoisin sitä, että mahdollisimman moni tulisi takaisin toimistolle tekemään kanssani töitä sitten, kun tämä pandemia helpottaa. Tietenkin on ollut erittäin kätevää tämä hybridimalli, jolloin pystyy kotoa käsin tekemään töitä ja joskus onnistuu etätyöskentely. Tietenkin kulttuuria ja struktutuuria pitää kehittää, jotta sellainen on mahdollista myös tulevaisuudessakin – eikä vain pakon edessä.
Olen huomannut että energiatasot ovat erittäin matalat ja tuntuu siltä, ettei jaksa samalla tavalla kuin aikaisemmin.
Olen huomannut että energiatasot ovat erittäin matalat ja tuntuu siltä, ettei jaksa samalla tavalla kuin aikaisemmin. Osana syystä oli se, että ei liikkunut edes sinne koululle ja tullut huomaamattomasti askeleita. Tähän tein muutoksen liikkumalla enemmän, kävin joka päivä kävelylenkillä ja sitten salilla useasti viikossa. Sillä sain enemmän energiaa tekemiseen sekä myös ruokatottumuksiin muutosta, sillä halusin ottaa kaiken hyödyn irti salilla käymisestä.
Olen pukeutunut normaalisti kotonakin ja pedannut sängyn joka aamu, sillä saan päivän käyntiin siten. Navy seals käyttää sängyn petaamista aamun käynnistyksenä. Kun aloitat päivän pienellä onnistumisella kotiaskareessa, ruokkii se koko päivän tekemistä positiivisella kierteellä. Haastan kaikkia petaamaan sänkynsä joka aamu, jotta saat päivän rullaamaan erinomaisesti – oli päivän agendana mitä tahansa. Pysykää terveenä!
Kirjoittaja
Jasmeet Saini
Opiskelija / Myyjä
Intohimoinen tiimipelaaja.
Yksin pääset nopeasti, yhdessä pääsee pitkälle!
P.s.
Lataa Nuoren mielen hyvinvointiin keskittyvät opas Puhumalla mieli hyvinvoivaksi tästä.