REFERENSSI

6Aika DuuniPolun ja Soldemin yhteistyön helmiä: Soldemin kesätyöntekijä Juho löysi työpaikkansa suosittelun kautta

Jos sinä opiskelisit laboratorioalalla, kuinka todennäköisesti päätyisit myynnin tehtäviin kesätöihin? Juho löysi oman työpaikkansa myynnin parissa täksi kesäksi Soldemilla. Valinta ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys: hänellä oli takanaan vähemmän onnellinen työkokemus myynnin parissa toisella työnantajalla eikä uusi potentiaalinen työnantaja ollut entuudestaan tuttu. Ilman suosittelijana toiminutta 6Aika DuuniPolun Annina Kipposta Juho tuskin olisikaan tulevaa kesätyöpaikkaansa löytänyt.

Juho oli osallistunut DuuniPolun CV- ja kesätyönhakupajaan Tredussa, jossa he olivat kohdanneet Anninan kanssa. Yhdessä he olivat sanoittaneet Juhon osaamista ja miettineet, mitä työnantajia kiinnostavaa CV:hen kirjoitettaisiin. Anninan oli vakuuttanut Juhon määrätietoisuus, sitoutuneisuus ja luotettavuus. Lisäksi Annina oli aiemmin tutustunut Soldemiin yritysvierailulla, jossa oli saanut työyhteisöstä välittävän kuvan. Hän huomasi työpaikan ilmapiiristä, että nuorten omiin polkuihin ja valmennukseen panostettiin. Näin hän yhdisti kaksi tekijää, jotka eivät olisi muuten välttämättä kohdanneet, ja kehotti Juhoa hakemaan töitä myynnin parissa. Hän lupasi Juholle antaa suosituksensa hänestä työnhaussa. Annina myös kertoi suoraan, että työ tulisi olemaan sopivan haastavaa.

Juho myöntääkin olevansa nyt epämukavuusalueella myynnin parissa, mutta ymmärtää saavansa arvokasta työkokemusta omalle polulleen. Kesätyöt jo aloittaneena Juho kertoo oppineensa neuvottelutaitoja, joita voi hyödyntää myöhemmin työnhaussa. Asiakkaille soittaminen on opettanut hänelle myös pitkäjänteisyyttä ja valmiutta käydä toistuvasti keskusteluja ihmisten kanssa. Lisäksi hän on tykästynyt työpaikan rentoon ilmapiiriin ja työkavereihin. Annina puolestaan korostaa, että on ylipäätään tärkeää löytää nuorille työpaikkoja. Näin nuoret pääsevät paremmin elämässä eteenpäin. Kun osaamista kertyy, se tuo itseluottamusta ja suuntaa työnhakuun.


Henna Paakinaho, liiketoimintajohtaja, Collapick Oy:

”Avoimuutta työpaikkojen vaihtamiseen.”