Talentchain 2021: Miten nappaamme yhä tiukemmin kiinni työelämätaidoista ja nuoren mielen hyvinvoinnista?

Talentchain 2021: Miten nappaamme yhä tiukemmin kiinni työelämätaidoista ja nuoren mielen hyvinvoinnista?

Talentchain on edistänyt nuorten parempaa työelämää ja työelämätaitoja nyt viimeiset pari-kolme vuotta. Olemme olleet mukana monenmoisissa tempauksissa: näkyneet ja kuuluneet työllistymistapahtumissa, fasilitoineet yhteistyötä nuorten työllistymistä edistävien tahojen kanssa, edistäneet työelämätaitojen agendaa TC-nuorten avulla Instassa ja TikTokissa, järjestäneet tapahtumia nuorten potentiaalin tunnistamisesta työterveystahojen ja yritysten välisen yhteistyön edistämiseksi, julkaisseet oppaan lähijohtajille nuoren mielen hyvinvoinnista työpaikoilla, pitäneet CV- ja työnhakusparrauksia, keskustelleet työelämän tabuista, edistäneet työelämätaitojen teemaa HUBS-kurssina ja julkaisseet lukuisia blogeja yrityskulttuurista nuoren mielen vahvistamiseen. Nämä vain mainitakseni muutaman Talentchainilla väritetyn aktiviteetin. Kiitos myös kaikille aktiviteetteihin osallistuneille.

Tämä vuosi on kirkastamisen vuosi. Vanha tapamme toimia on ollut kokeilla kaikkea, joka viittaisi ohuestikin nuorten työelämän parantamiseen. Uusi tapamme on keskittyä vahvemmin työelämätaitojen ja nuoren mielen hyvinvoinnin teemoihin, koska ne teemat ovat kerta toisensa jälkeen herättäneet eniten kiinnostusta ja tarvetta yhteistyökumppaneissamme ja ympärillämme. Käyn seuraavaksi läpi meille tärkeimpiä fokusalueita vuonna 2021.

Työelämätaidot

Käynnistämme nuorten työntekijöiden ja -hakijoiden työelämätaitojen valmentamisen. Nuori, joka aloittaa ensimmäisessä vakituisessa työpaikassaan tai kesätyöntekijänä voi tarvita osaamissalkkuunsa muitakin taitoja kuin mitä hänellä on jo taskussa. Meidän valmennuspakettimme kattaa seuraavat kokonaisuudet:

  • Työkalut nuoren mielen hyvinvointiin.
  • Liiketoiminnan perusteet.
  • Vuorovaikutus- ja tiimityötaidot.

Valmennuksia voi varata yhtenä kokonaisuutena tai osatoteutuksina täydentämässä omaa perehdytysprosessia. Avaamme lähiaikoina nettisivuillamme valmennussivuston, jonka kautta voi varata aloittavan työntekijän työelämätaitovalmennuksia jo heti keväälle-kesälle. Valmennukset sopivat esimerkiksi kesätyöntekijöille tai osaksi työntekijän perehdytysprosessia.

Valmennusten lisäksi julkaisemme edelleen sisältöjä työelämätaidoista. Kevään erityisjuttuja on webinaarimme Onnistuneesti työelämään poikkeusaikana, jossa keskustellaan työllistymisestä ja työelämätaidoista etätyöaikana. Voit jo nyt laittaa kalenteriin merkinnän 22.4. aamupäivälle. Tuttuina juttuina meillä jatkuvat #tcnuoret, HUBS-kurssi opiskelijoiden tulevaisuuden työelämätaidoista, Vieraskyniä ja omia blogikirjoituksia aiheesta ja paljon olemassa olevaa sisältöä videokirjastossamme.

Koronatilanteen niin suodessa pääsemme alkusyksystä toteuttamaan myyjävaihdon tyylisen pilotin Tredun opiskelijoiden kanssa koodisanalla työelämätaitojen minimentorointi. Lisäksi jos resurssimme ja ulkopuolinen tarve riittävät, toteutamme myös työelämätaitojen laajempaa mentorointia. Mutta näistä enemmän tulevaisuudessa.

Nuori mieli

Työkalut nuoren mielen hyvinvointiin ovat juuri nyt ehkä tärkeämpiä kuin koskaan, kun korona värittää arkeamme ja nuoret eivät pääse olemaan ja elämään kuten nuorten tulisi saada.

Olethan jo tutustunut Talentchainin sivuilla julkaistuihin työkaluihin tueksi nuoren mielen hyvinvointiin työpaikoille? Sivustolla on näkökulmia työnantajille nuoren mielen vahvistamiseksi, listaus pirkanmaalaisista palvelutarjoajista, joita nuori voi hyödyntää nuoren mielen vahvistamiseksi, sekä opas lähijohtajille nuoren mielen hyvinvoinnin keskustelutueksi. Tuotamme kevään aikana myös toisen oppaan aiheeseen liittyen. Tällä kertaa näkökulma on lukijan itsensä hyvinvoinnissa ja mielen vahvistamisen käytännön harjoitteissa.

Syksyn tapahtumamme käsittelee tuttuun tapaan Nuori mieli -aihetta. Haastamme silloin HR-tahoja kehittämään nuoren mielen hyvinvointia organisaatioiden sisällä. Kuulet syksyn tapahtumasta enemmän piakkoin! Muistathan myös, että aiemmat tapahtumamme Nuoren mielen voima: Miten tunnistamme ja hyödynnämme nuorten osaamisen erityispiirteet työpaikoilla? ja Nuori mieli: Mielen hyvinvointi osaksi yrityskulttuuria ovat katsottavissa vapaasti Youtube-kanavallamme.

Työelämätaitojen ja nuoren mielen hyvinvoinnin täyteistä vuotta 2021 toivottaen,

Laura, Elina, Veera ja muut Talentchainin tekijät

Talentchain 2021: Miten nappaamme yhä tiukemmin kiinni työelämätaidoista ja nuoren mielen hyvinvoinnista?