Mun nimi on Ella. Olen 16-vuotias nokialainen. Opiskelen media-alan audiovisuaalista osaamispuolta. Luonteeltani olen energinen, pirtsakka ja huumorintajuinen. Vapaa-ajallani tykkään nähdä kavereita, olla perheen kanssa, kuunnella musiikkia ja ulkoilla.

Olin alun perin työssäopissa Soldemilla viime syksynä. Tavoitteeni työssäopille oli löytää joku itseäni kiinnostava työtehtävä osallistumalla mahdollisimman erilaisiin projekteihin, joissa pääsisin toteuttamaan itseäni ja tekemään juttuja, joista pidän. Soldemilla pidin siitä, kuinka kaikki ovat töissä hyvillä mielin. On tärkeää, että työilmapiiri on positiivinen, sillä silloin kaikkien on helpompi ja mukavampi tehdä töitä.

Työssäopin aikana sain tehdä itselleni mielekkäitä juttuja, kuten editoida, äänittää podcastia ja osallistua yhteen haastatteluun. Jopa Excel-taulukon tekeminen tuntui mielekkäältä, vaikka ennen niiden tekeminen on ollut haastavaa ja vaikeaa. Töiden tekeminen on mukavampaa, kun ympärillä on asianosaavia ihmisiä, joilta voi kysyä apua ja sitä saakin aina. Podcastin tekeminen oli hauskaa ja opettavaista. Olen tehnyt aikaisemminkin podcastia, mutta en yksinäni. Nyt pääsin tekemään koko homman suunnittelusta editoimiseen asti yksinäni. Opin myös yllättävän paljon myynnistä ja vaikka se ei omaa alaa olekaan, niin se on ollut mielenkiintoista.

Ensimmäiseksi työssäoppipaikaksi tämä oli juuri sopiva. Sain aina apua aina, kun pyysin ja ohjeet olivat aina selkeät. Sain myös arvokkaita vinkkejä seuraaviin työ- ja työssäoppipaikkoihin hakemiseen. Suosittelisin Talentchainia ehdottomasti myös muille kiinnostuneille hakijoille. Ihmiset ovat mukavia, hommat mielenkiintoisia ja mikään päivä ei ikinä ole samanlainen toisen päivän kanssa. Minua myös rohkaistiin tekemään ja suunnittelemaan itsenäisesti.

Tavoitteenani oli löytää joku minua kiinnostava homma. Koen, että minun iässäni sitä ei tarvitsisi vielä tietää. Tällä hetkellä tiedän ainakin mitä en halua tehdä aikuisena ja mitä haluan. Tiedän olevani oikealla alalla ja jatko-opiskeluni ovat suunnilleen selvät. Sain selkeät palautteet ja jatkossa osaan korosta hyviä puoliani ja edistää huonojen puolien parantamista.

Tästä eteenpäin jatkan tcnuorena.

Katso Ellan työelämätaitoaiheisia sisältöjä Talentchainin TikTokista.

Ellan podcastit työelämätaidoista Talentchainin Youtubessa.

-Ella

Keitä ovat muut #tcnuoret? Tutustu kaikkiin Talentchainin nuoriin alla.