Heippa hei! 😊

Täällä kirjoittelee Hanna, 23-vuotias työnhakija Tampereelta. Oon valmistunut huhtikuun lopussa kosmetologiksi ja siitä lähtien etsinyt töitä, toistaiseksi tuloksetta. Vaikka koulutus kauneudenhoitoalalta löytyykin, niin ensisijainen kiinnostus tällä hetkellä on kuitenkin asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin töissä. Kosmetologikoulun aikana sain asiakkailta ja opettajilta paljon kehuja miun asiakaspalvelutaidoista ja siitä, miten hyvin oon asiakaspalvelutilanteissa aidosti läsnä. Sain siellä myös erittäin hyvän kokemuksen kosmetologin hoitolatyöstä sekä tuotemyynnistä.

Oon myös valmistunut ylioppilaaksi Savonlinnan Taidelukion musiikkilinjalta keväällä 2015. Esiintymistaustaakin löytyy siis, eikä näin ollen uusien ihmisten kohtaaminen ja esilläolo ole mikään ongelma.

Minuakin voisi kuvailla ulospäinsuuntautuneeksi ja iloiseksi persoonaksi, joka kyllä pitää paikkansa. Miun mielestä parasta asiakaspalvelutyössä on se, että saan tilaisuuden tarjota asiakkaalle juuri sen mitä hän sillä hetkellä kaipaa, ja joskus vielä enemmän. Miulle on myös todella tärkeää, että saan kehittää itseäni ja kokeilla uusia juttuja. Annan itsestäni aina kaiken siihen mitä teen, ja teen sen kunnolla.

Työkokemusta olen saanut työkokeiluiden ansiosta monipuolisesti erilaisilta aloilta. Lukion jälkeen kesällä 2015 olin kuukauden kierrätysmyymälässä tekemässä myyjän hommia, josta oikeestaan kiinnostus asiakaspalvelutyöhön syntyikin. 2015-2016 olin puolisen vuotta päiväkodissa ryhmäavustajana, ja vaikka se oli ihan älyttömän ihana kokemus, josta nautin suuresti, niin opin, että päiväkodissa työskentely ei pitemmän päälle ole minua varten. 2017 olin neljän kuukauden pätkän taidepajalla päästämässä luovuuteni valloilleen. Lisäksi 2017 olin kuukauden ohjelmistoyrityksessä, joka sai miut kiinnostumaan kyseisestä alasta ja erityisesti digimarkkinointiin liittyvistä asioista. Tällä hetkellä itseasiassa harkitsen myös jälleen opiskelemaan hakemista, koska halu oppia uutta on valtava!  Ja ehkä se ”oma juttu” on vielä vähän hukassa, mutta sekin on ihan fine. Kyllä se oma polku vielä joskus löytyy.

Nyt mie otan Talentchainin somet siltä osin haltuun, että tuun kertomaan omia henkilökohtaisia kokemuksia ja ajatuksia työnhausta näin työnhakijan näkökulmasta.

Katso Hannan sisältö Talentchainin Instagramista.

-Hanna

Keitä ovat muut #tcnuoret? Tutustu kaikkiin Talentchainin nuoriin alla.