Moikka, mä oon Teemu!

Olen riittävästi ikää kerryttänyt myyjänalku Ylöjärveltä ja työskentelen tällä hetkellä Soldemilla Pro-myynnissä Account Managerina. Soldemilla olen ollut töissä nyt noin 2,5 vuotta, ja siihen mahtuu jo todella paljon tapahtumia ja kokemuksia, vaikkei vuosia montaa vielä takana olekaan.

Vapaa-ajalla entinen minä treenasi 5x viikossa salilla ja opetti pariakrobatiaa, mutta nykyään kuntosalilla käynti on verrattavissa enemmän tai vähemmän satujumppaan, ja akrobatiaa harrastan lähinnä väistellessä lasten jättämiä legopalikoita lattialle. Kaikelle on aikansa mutta uskon, että näillekin vielä löytyy uudestaan aikaa. Uutena aluevaltauksena löytyykin astrokuvaus, joka toi uutta intoa vanhaan valokuvausharrastukseen/työhön.

Aiempaa työkokemusta löytyy lähinnä hoitoapulaisena ja omasta yritystoiminnasta, joka pitää sisällään lähinnä: valokuvausta, pariakrobatiaa sekä taikuutta. Itse myynnistä ei siis aikaisempaa kokemusta ole ollut, joten sen kaiken olen oppinut Soldemilla. Koulutusta myyntiin ei myöskään ole, koska valmistuin aikanaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi ja myöhemmin opiskelin vielä seksuaalineuvojaksi. Haaveena oli/on vähän vieläkin lähteä lukemaan tätä lisää, mutta koulutusvaatimukset vaativat AMK-tasoa, jota minulla ei ole. Täytyi siis keksiä jotain muuta (olen kyllä hakenut viisi kertaa eri AMK-tutkintoon, mutta ei ole mies kelvannut).

Soldem oli alun perin sellainen ”mennään nyt johonkin” -tyylinen ratkaisu, vaikka olin jo aikanaan päättänyt, että ainakaan siivoojaksi tai puhelinmyyjäksi en ala! En myöskään nuorena halunnut ikinä käyttää nahkatakkia tai ainakaan kasvattaa pitkiä hiuksia. No, loppupeleissä 17- vuotiaana soitin kitaraa bändissä ja heilutin pitkää tukkaani raskaan musiikin tahtiin nahkatakki päällä ja Mokoman fanilippis päässä. Myöhemmin työskentelin yhden kesän myös siivoojana ja nyt puhelinmyynnissä.

Myyntityöhön siirtyessä se alkoi kuitenkin sujumaan melko hyvin alusta asti ja nälkä kasvoi kovaksi. Olen luonteeltani vähän sellainen, että jos joku kiinnostaa, niin imen siitä kaiken itseeni ja opin nopeasti. Onnistuin toisena vuotena jopa tekemään yritysmyynnin vuoden tulosennätyksen sekä kvartaalin tulosennätyksen. Tämän jälkeen minua alkoi kiinnostamaan myös johtaminen ja kouluttaminen. Perus myyntityö ei enää tuntunut hyvältä/palkitsevalta (vaikka rahaa saikin) eikä johtajaksikaan heti nimitetty. Pääsin kuitenkin kouluttamaan uusia työntekijöitä ja pitämään joitain koulutuksiakin. Tämä sytytti itsessäni jotain uutta ja kävinkin lähiesimiestutkinnon paremman tulevaisuuden toivossa. Jatkoin tämän jälkeen kuitenkin samaa Telian yritysmyyntiä kuin ennenkin, kunnes alkuvuodesta 2020 siirryin työskentelemään Pro-myyntiin, joka on periaatteessa samaa hommaa mutta eri verkkareissa.

Vaikka puhelinmyyntiä teenkin, niin Itselleni on henkilökohtaisesti todella tärkeää terveys ja hyvinvointi. Niin fyysinen kuin henkinenkin. On kiinnostavaa, miten se vaikuttaa meihin kokonaisvaltaisesti ja kuinka ne yhdistyvät toisiinsa. Työssä jaksaminen on tullut itselleni myös henkilökohtaisesti tutuksi aiheeksi ja pidänkin sitä aihetta erityisen tärkeänä nykypäivänä. Lähiesimiestutkinnossa mietin paljon työntekijän työssäjaksamista ja kuinka sitä voisi ja tulisi huomioida. Tulen siis jonkin verran jakamaan ajatuksiani ainakin liittyen jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Katso Talentchainin YouTubesta Työelämän ja työnhaun tabut -videot, joissa Teemu esiintyy.

Kirjoittaja
Teemu Leppänen
Account Manager I Telia I Soldem

Keitä ovat muut #tcnuoret? Tutustu kaikkiin Talentchainin nuoriin alla.