Työelämätaidot

Työnhakijana voit erottautua 2020-luvun työmarkkinoilla työelämätaitojesi avulla. Yhä harvemmissa työpaikoissa ja tehtävissä riittää, että hallitset pelkästään tehtävänkuvan ydinosaamisen. Varsinaisen osaamisen lisäksi työelämätaidot ovat tärkeä osa monen työnkuvaa: vuorovaikutus- ja myyntitaidot, tiimityö- ja yhteistyötaidot sekä ymmärys liiketoiminnan perusteista.

Tutustu myös Talentchain-verkoston ajatuksiin työelämätaidoista Youtube-kanavallamme.

Tiimi- ja yhteistyötaidot

Työelämätaitojen perusta on tiimityötaidot: osaat toimia työpaikalla muiden kanssa ja hyödyntää tiimikaveriesi vahvuuksia. Vaikka et toimisi tiimissä, voit yhteistyötaitojen avulla edistää omia työtehtäviäsi, toimia vaihtuvissa työryhmissä ja viestiä vakuuttavasti. Silloin työt tulevat tehdyksi mutta lisäksi syntyy uusia ideoita ja päästään kehittämään organisaation toimintaa.

Liike-elämän perusteet

Opiskele liike-elämän perusteita: mistä ja keneltä yrityksen raha tulee, mistä oma palkka koostuu, mikä on kannattavaa yritystoimintaa ja miten toimintaa kasvatetaan. Näin lisäät ymmärrystäsi omasta asemastasi yrityksessä sekä mahdollisuuksistasi vaikuttaa tai edetä yrityksen sisällä. Liiketalouden tuntemus auttaa hahmottamaan myös arjen tulojasi ja menojasi.

Vuorovaikutus- ja myyntitaidot

Yhä useamman työtehtävän edellytyksenä ovat kyky tehdä myyntiä ja viestiä vaikuttavasti. Opettele hyvän vuorovaikutuksen ja myynnin perusteet. Sen lisäksi että osaat esittää asiasi kiinnostavasti työpaikalla, joko asiakkaillesi, lähijohtajallesi tai tiimikavereillesi, on karttuneilla myyntitaidoilla helpompi saada omia tavoitteitaan läpi myös arkielämässä.

Y-Kampus ja Talentchain 2020-luvun ja opiskelijoiden työelämätaidot työelämässä

HUBS

Mitä taitoja tarvitaan 2020-luvun työelämässä? Mitä ovat työelämätaidot? Tällä sivulla julkaisemme HUBSin opiskelijoiden näkökulmia aiheesta.

Astu HUBSiin

#tcnuoret

#tcnuoret ovat työelämästä ja työelämätaidoista julkaisevia nuoria. He tuovat esiin omia ajatuksiaan työelämän vaatimuksista, julkaisevat fiiliskuvia töistä ja töiden ulkopuolelta sekä kommentoivat työelämää omalla äänellään.

Tutustu #tcnuoriin
työelämätaidot tiimi-ja yhteistyötaidot tulevaisuuden työelämätaidot yhteistyö miten erottautua työmarkkinoilla 2020-luvun tcnuoret y-kampus
TYÖELÄMÄTAITO -AIHEITA BLOGISTA:

Muista seurata meitä somessa ja osallistua keskusteluun tunnisteella #työelämätaidot.